Vejrtrækningskursus

Lær andre om vejrtrækning og dens ubeskrivelige effekt på smerter, stress og andre lidelser

Du trækker vejret flere gang i minuttet og alt efter hvem du er – og hvor stresset din krop er, vil din vejrtrækning stige og falde i intensitet. Du trækker i gennemsnit vejret + 25.000 gange i døgnet. Stort set alle kan forbedre deres vejrtrækning og ved at optimere den bare en smule, måske 5-15% vil det være meget ekstra energi pr. dag!

Det interesante er at studier viser at folk med smerter, kroniske tilstande som astma og fibromyalgi har ubalancer i mængden af CO2, ilt og PH værdi, og derfor ofte kan have stor gavn af en optimering af vejrtrækningen. Studier viser også at eks. KOL patienter kan fordoble deres lunge kapacitet på kun tre måneders træning. Ydermere viser vejrtræknings-træning at have en stor indvirkning på angst, stress og PTSD.

“En PTSD patient udtaler blandt andet, at han efter kun 3 dages intensiv træning af vejrtrækningen er begyndt at drømme igen, efter flere år uden en drøm.”

Vejrtrækning og herigennem lungerne er det eneste organ du selv kan tage magten over! Det er din eneste indgangsvinkel til at påvirke andre organer som hjerte, lever, nyrer etc. Hver gang du trækker vejret optimalt, renser din lever blodet i din krop og sørger for at du ikke oplever at have surt blod, med hovedepine etc. som følge. Hver gang du trækker vejret optimalt vil du sænke dit blodtryk og påvirke dit beroligende nervesystem, således du øger dit overskud.

Dem som ikke tager sig tid til at være raske,

må i sidste ende tage sig tid til at være syge. 

James Chappell

vejrtrækningskursus

Vejrtrækningskursus for terapeuter er for alle

Alle som ønsker en bedre kontrol over sig selv i dagligdagen, alle som ønsker at videreformidle et budskab og hjælpe andre til et bedre liv og helingspeoces, vil have stor gavn af dette kursus. Så om du er parterapeut, manuel terapeut, fysioterapeut, yoga instruktør eller noget helt femte, spiller ingen rolle for deltagelsen på dette vejrtrækningskursus. Kurset vil give dig de værktøjer du skal bruge, til at hjælpe andre til at forbedre deres situation.

Du lærer på dette vejrtrækningskursus at hjælpe de mennesker, som ønsker at kontrollere deres hverdag og dens mange stressende momenter. Som hellere vil gå rundt med et smil på læben, frem for en rynke i panden. Alle som har angst, PTSD, stress som ønsker mere overskud og velvære. Alle som ønsker at kunne kontrollere vejrtrækningens udholdenhed til det ekstreme, som fri-dykkere, elite sportsfolk, talenter og motionister. Alle med sygdomme som KOL, astma etc. Eller alle med daglige smerter som ønsker en lindring af deres symptomer, for at opnåelse mere glæde i livet. Personer i denne gruppe kan ligefrem i enkelte eksempler oplever, at kunne reducere i mængden af medicinering via en optimering af vejrtrækningen.

Dette vejrtrækningskursus er et 3 dages kursusforløb (3x6timer) hvor du lærer om vejrtrækning og hvor vi dykker dybt ned i din vejrtrækning, for at udvikle den og give dig de færdigheder du mangler, eller søger i bestræbelsen i at hjælpe andre.

Du vil kort sagt opleve at du kan hjælpe andre med at have kontrol over deres vejrtrækning, så det ikke er vejrtrækningen som kontrollere dem.

Kursus indhold

 • Du modtager kursusbevis efter endt kursus uden fravær.
 • Der vil være kaffe, te, vand snack og frugt under kurset.

Teori

 • Vi gennemgår kort alle de fordele der er ved træning og fokus på vejrtrækning.
 • Vi ser på nogle af de fakta som ligger bag vejrtrækning og påvirkning på hjernen.

Praktik

 • Afslapning, hvile og koncentration
 • Den normal vejrtrækning
 • Optimering af vejrtrækning
 • Positioner og udvidet vejrtrækning
 • Øgning af lunge kapacitet og bryst fleksibilitet
 • Krops fleksibilitet og styrke
 • Vejrtrækning i kombination med anden træning
 • At lave et program og forfine det
 • Kontroller din vejrtrækning og energi
 • Vejrholdning
 • Behandling af vejrtrækningsbevægelse

Tid og Sted

Hold 1-2023: Tirsdage d. 31. OKT – 14. NOV og 28. NOV –  alle dage kl. 09.00-15.00 Prangervej 111, 7000 Fredericia. (book dette kursus her hos Lasota terapi Akademi)

Pris 

5.100kr.