Lær om vejrtrækning og dens ubeskrivelige effekt på smerter, stress og andre lidelser.

Du trækker vejret flere gang i minuttet og alt efter hvem du er – og hvor stresset din krop er, vil din vejrtrækning stige og falde. Så vi trækker i gennemsnit vejret + 20.000 gange i døgnet. Stort set alle kan forbedre deres vejrtrækning og ved at optimere den bare en smule, måske 5-15% er det meget ekstra ilt pr. dag! Du vil du opleve at kroppen holder på mere CO2 og derfor udvider blodkarrene, optager mere ilt som bevirker at vi renser kroppen for affaldsstoffer, sænker blodtrykket, ændre på PH værdien i blodet og skaber mere energi og overskud i kroppen.

Det interesante er at studier viser at folk med smerter, kroniske tilstande som astma og fibromyalgi har ubalancer i mængden af CO2, ilt og PH værdi, og derfor ofte kan have stor gavn af en optimering af vejrtrækningen. Studier viser også at eks. KOL patienter kan fordoble deres lunge kapacitet på kun tre måneders træning. Ydermere viser vejrtræknings træning at have en stor indvirkning på angst, stress og PTSD. En PTSD patient udtaler blandt andet, at han efter kun 3 dages intensiv træning af vejrtrækningen er begyndt at drømme igen, efter flere år uden en drøm.

Vejrtrækning er det eneste organ vi selv kan tage magten over! Det er vores eneste indgangsvinkel til at påvirke andre organer som hjerte, lever, nyrer etc. Hver gang du trækker vejret optimalt renser din lever blodet i din krop og sørger for at du ikke oplever at have surt blod, med hovedepine etc. som følge. Hver gang du trækker vejret optimalt vil du sænke dit blodtryk og påvirke dit beroligende nervesystem, således du øger dit overskud.

Dem som ikke tager sig tid til at være raske,

må i sidste ende tage sig tid til at være syge. 

James Chappell

Terapeut kursus i vejrtrækning er for alle.

Alle som ønsker en bedre kontrol over sig selv i dagligdagen og samtidig ønsker at videreformidle et budskab og hjælpe andre til et bedre liv, vil have stor gavn af dette kursus.

Du lærer at hjælpe de mennesker som ønsker at kontrollere hverdagen og dens mange stressende momenter, som hellere vil gå rundt med et smil på læben frem for en rynke i panden. Alle som har angst, PTSD, stress som ønsker mere overskud og velvære. Alle som ønsker at kunne kontrollere vejrtrækningens udholdenhed til det ekstreme, som fri-dykkere, elite sportsfolk, talenter og motionister. Alle med sygdomme som KOL, astma etc. samt alle med daglige smerter som ønsker en lindring af deres symptomer, samt opnåelse af mere glæde i livet. Personer i denne gruppe kan ligefrem i enkelte eksempler oplever, at kunne reducere i mængden af medicinering via en optimering af vejrtrækningen.

Kurset er et 2 dages kursusforløb (2x6timer) hvor du lærer om vejrtrækning og hvor vi dykker dybt ned i din vejrtrækning, for at udvikle den og give dig de færdigheder du mangler eller søger i bestræbelsen i at hjælpe andre.

Du vil kort sagt opleve at du kan hjælpe andre med at have kontrol over deres vejrtrækning, så det ikke er vejrtrækningen som kontrollere dem.

Kurset indeholder:

Teori

 • Vi gennemgår kort alle de fordele der er ved træning og fokus på vejrtrækning.
 • Vi ser på nogle af de fakta som ligger bag vejrtrækning og påvirkning på hjernen.

Praktik

 • Afslapning, hvile og koncentration
 • Den normal vejrtrækning
 • Optimering af vejrtrækning
 • Positioner og udvidet vejrtrækning
 • Øgning af lunge kapacitet og bryst fleksibilitet
 • Krops fleksibilitet og styrke
 • Glat vejrtrækning
 • At lave et program
 • Forfine et program
 • Kontroller din vejrtrækning og energi
 • Hold vejret

Efter endt kursus får du muligheden for at få rabat på et 12 ugers online forløb i vejrtrækning, med en af verdens førende eksperter Stig Severinsen fra Breatheology. 

Tid og Sted

Næste kursus er 5. og 26. Marts begge dage kl. 0900-1500 i Fredericia, Prangervej 111.

Tilmeld dig her

Pris 

2.995kr